♥Hyvää Runebergin päivää, Sinulle ystäväni♥
RUNEBERGIN TORTUT
Gluteenittomassa leivonnassa olen löytänyt hyvän jauhoseoksen Lidlistä.
Runebergin tortutkin tulivat niitä käyttäen maukkaan makuisia ja niissä on piparin tuntumaa mausteiden avulla.
Toki muitakin jauhoseoksia voi käyttää leipomiseen.
Runebergin päivää on mukava juhlistaa tortuilla ♥
Aloittaessasi ota rento ote tekemiseen ja nautit parhaiten leipomisesta. Pidän eniten ”näppituntumaleivonnasta”, annetaan luovuuden hersyä tässäkin puuhassa.
Ilman piparkakkuja selviät mausteiden avulla:
- vajaa 1 1/2 dl rapsiöljyä tms.
- reilu 1 dl sokeria
- 2 munaa
- 3 dl Lidl:n free from gluten All- Purpose Baking Mix-jauhoja
- vajaa 1dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl ksantaania
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl neilikkaa
- 1/2 dl kermaa
◊Vatkaa vaahdoksi rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita kerma lopuksi taikinaan.
◊Jaa taikina vuokiin ja paista koosta riippuen 200 °C:ssa uunissa 15-25 minuuttia.
Koristeluun tarvitset:
- 1 dl tomusokeria
- vettä pieni määrä, vajaa 1 rkl
- vadelmahilloa tai -marmeladia
- (suomalaisia vadelmia)
- Kun teet kuorrutusta; lisää vähitellen vettä, koska kuorrutteen täytyy olla paksua saadaksesi kiinteän renkaan marmeladin ympärille
◊Lisää kuorrute jäähtyneen tortun päälle. Laita marmeladi ja halutessasi päälle vielä kruunuksi vadelma.