Leivotaan: Gluteenittomat Runebergin tortut

♥Hyvää Runebergin päivää, Sinulle ystäväni♥

RUNEBERGIN TORTUT

 

Gluteenittomassa leivonnassa olen löytänyt hyvän jauhoseoksen Lidlistä.

Runebergin tortutkin tulivat niitä käyttäen maukkaan makuisia ja niissä on piparin tuntumaa mausteiden avulla.

Toki muitakin jauhoseoksia voi käyttää leipomiseen.

 

Runebergin päivää on mukava juhlistaa tortuilla

 

Aloittaessasi ota rento ote tekemiseen ja nautit parhaiten leipomisesta. Pidän eniten ”näppituntumaleivonnasta”, annetaan luovuuden hersyä tässäkin puuhassa.

 

Ilman piparkakkuja selviät mausteiden avulla:

  • vajaa 1 1/2 dl rapsiöljyä tms.
  • reilu   1 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl  Lidl:n free from gluten All- Purpose Baking Mix-jauhoja
  •  vajaa 1dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ksantaania
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl neilikkaa
  • 1/2 dl kermaa

Vatkaa vaahdoksi rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Sekoita kerma lopuksi taikinaan.

◊Jaa taikina vuokiin ja paista koosta riippuen  200 °C:ssa uunissa 15-25 minuuttia.

Koristeluun tarvitset:

  •  1 dl tomusokeria
  • vettä pieni määrä, vajaa 1 rkl
  • vadelmahilloa tai -marmeladia
  • (suomalaisia vadelmia)
  • Kun teet kuorrutusta; lisää vähitellen vettä, koska kuorrutteen täytyy olla paksua saadaksesi kiinteän renkaan marmeladin ympärille

◊Lisää kuorrute jäähtyneen tortun päälle. Laita marmeladi ja halutessasi päälle vielä kruunuksi vadelma.

Tietoa kirjoittajasta

kotoillen

Olen perheenäiti, joka on huomannut, että arjen pienistä asioista kannattaa iloita. Saan voimaa arjen pyörittämiseen leipomisesta ja askartelusta. Ompelukone on ollut suoranainen pelastusrengas monta kertaa "luodessani vanhasta uutta". Rohkeasti asioita ja materiaaleja yhdistellen olen saanut useasti olla aikaansaannokseeni tyytyväinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *