Hoitoala koskee Sinuakin

Hoitotyö. Tärkeää meidän kaikkien elämän kannalta, sekä terveydenhoito että sairaanhoito.

Vakituiset työpaikat koeajan jälkeen nykyaikaan käyttöön taas, niin uskon hoitajien haluavan alalle. Palkkausta on myös hyvä tarkistaa. Juuri keskustellessamme nuoren hoitoalan opiskelijan kanssa, hän totesi, että ulkomailla saatavat paremmat palkat houkuttelevat. Onko meillä oikeasti varaa kouluttaa heidät, mutta ei palkata työhön? Kysymys on vakava. Pätkätöillä saadaan hoitajat niin epävarmalle pohjalle, että voimia menee liikaa oman tulevaisuuden  huolehtimiseen ja arkinen työ ja elämä vaikeutuu.

Kyllä olisi myös hyvä tarjota porkkanaa mielummin kuin keppiä työn kunnolliseen suorittamiseen. Miten saataisiin ihmiset hoitamaan mielellään työnsä hyvin? Kiire ja jatkuva keskeneräisesti tehdyn työn tunne ei lisää motivaatiota, vaan hävittää sen.  Siihen olisi kiinnitettävä huomiota jo opiskeluvaiheessa.

Tulisi muistaa, että lapsissa on edelleenkin tulevaisuus

Lastenhoito ja nimenomaan perhepäivähoitajan työ.

Kyllä perhepäivähoitajan työ on niin vastuullista ja vaativaa, että sen arvostuksen nostaminen on  mielestäni ehdottomasti ensimmäisiä asioita, joihin pitäisi saada parannusta aikaan ja nopeasti. Hän hoitaa yksin ne asiat, jotka päiväkodissa jaetaan usean henkilön kesken.

Ja millä nyt nostetaan arvostusta, on ehdottomasti PALKKATASON nostaminen.

Vaalit lähestyy, oletko valmis…

Tietoa kirjoittajasta

kotoillen

Olen perheenäiti, joka on huomannut, että arjen pienistä asioista kannattaa iloita. Saan voimaa arjen pyörittämiseen leipomisesta ja askartelusta. Ompelukone on ollut suoranainen pelastusrengas monta kertaa "luodessani vanhasta uutta". Rohkeasti asioita ja materiaaleja yhdistellen olen saanut useasti olla aikaansaannokseeni tyytyväinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *